Община Девня реализира дейностите по  проект Закупуване на оборудване и/или обзавеждане

...
Община Девня реализира дейностите по  проект Закупуване на оборудване и/или обзавеждане
Коментари Харесай

Обновиха Дневният център за пълнолетни лица с увреждания

Община Девня осъществя дейностите по  проект  " Закупуване на съоръжение и/или обзавеждане за потребностите на Дневен център за пълнолетни лица с увреждания Доц. Д-р Дичко Коларов “. Той е съфинансиран по контракт за взаимна активност № РД 04-105 от 27.04.2023 година подписан сред Фонд " Социална протекция “ и Община Девня, оповестиха от там.

Целта на плана е възстановяване на профилираната среда в ДЦПЛУ за даване на целодневни, полудневни и почасови услуги за пълнолетни лица с трайни уреждания, според ЗСУ и Наредба за качество на обществените услуги. Обновената  материална база ще усъвършенства достъпа на хората с увреждания и техните фамилии до сложни, интегрирани и гъвкави обществени услуги. Очаква се с подновяването на съществуващата материална база  да се усъвършенства качеството на предлаганите обществени услуги съгласно самостоятелните потребности на целевата група.

По плана се обособи стая  за отдих като се закупиха и монтираха  4 бр. единични кревати (с матрак и нощно шкафче), двулицева преградна секция, ъглов диван, маса, тв приемник и килими. Столовата е актуализирана с маси, кухненски столове, кухненски плот с тил и долни шкафове, мивка, съдомиялна, бойлер и смесителна батерия за кухненска мивка. Залата за двигателна рехабилитация е актуализирана с бягаща пътека за рехабилитация, обособена и съблекалня с заслон с огледала и 3 двукрилни шкафчета. Монтирани са два климатика в стаята за отдих и залата за групова работа.

Проектът е осъществен на обща стойност 35 989,60 лв. Размерът на  финансовите средства от Фонд " Социална протекция “ е 32 390,64 лева. и 3598,96 лв. съфинансиране от Община Девня.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР